Снимка pexelsРусия беше изхвърлена официално от спорта за 4 години. Шокиращото,

...
Снимка pexelsРусия беше изхвърлена официално от спорта за 4 години. Шокиращото,
Коментари Харесай

Изхвърлиха Русия от спорта за 4 години

Снимка pexels

Русия беше изхвърлена публично от спорта за 4 години. Шокиращото, само че не и изненадващо решение, беше взето от единомислещо на съвещание в Париж от Изпълнителния комитет на Световната антидопингова организация (УАДА) поради операциите на данните, осъществявани от Московската антидопингова лаборатория (РУСАДА), заяви offnews.bg

Това значи, че съветските спортисти ще пропуснат всички огромни интернационалните надпревари в този интервал, в това число олимпийските игри в Токио следващата година и международното състезание по футбол през 2022 година. Руски публични лица също нямат право да посещават спортни конгреси.

В глобите влиза и възбрана за осъществяване в страната на огромни интернационалните надпревари. Това значи, че ще бъдат търсени нови домакини на международните шампионати по волейбол и хокей на лед, както и финалът на Шампионската лига през 2021 година.

Засега глобата не визира провеждането на мачове от Евро 2020 и присъединяване на Русия на форума, само че обстановката може внезапно да се промени след 1 януари 2020 година, когато отпред на УАДА застане полякът Витолд Банка.

Русия има триседмичен период да апелира решението, само че шансове за анулацията му на процедура няма, а даже може да провокира още по-сурови последици.

Спортисти от Русия въпреки всичко ще могат да вземат участие на огромни надпревари, само че единствено в случай че потвърдят, че са чисти, и в това време бъдат показани като неутрални спортисти. Те няма да могат да се състезават под флага на Русия.

Вицепрезидентът на УАДА Линда Хелеланд съобщи, че съгласно нея наказването не е задоволително сурово и еднопосочно.

" Исках наказания, които няма по какъв начин да бъдат смекчени. Дължим на чистите спортисти да наложим допустимо най-тежките санкции ", съобщи Хелеланд.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> &nbs
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР